2010. március 20., szombat

Pokhara



19-en megerkeztunk Pokharaba, egy gyors, 2 oras buszut utan (Bandipurbol dzsippel le, majd Dumrebol busszal).
Taxival (100 rupiaert) be a Lakeside-nak nevezett turista reszre, ami nevebol adodoan egy gyonyoru to partjan talalhato.
Tiszta szoba, kilatassal a tora, finom ebed (vegre hal es europai izek - lasd foto!) utan nezelodes, informalodas az elottunk allo trekkre valo felkeszuleskent.

Teny, hogy istenieket eszunk itt, de eleg sokat is koltunk, mivel ez a turistakozpont joval dragabb, mint Nepal mas reszei. De nem banjuk, vagytunk mar az europai izekre.
Ma egesz nap ugyeket inteztunk, raftingot neztunk, meg sikloernyozest, megvettuk (2000 rupiaert = 20 euro) a belepot az Annapurna Konzervacios Teruletre (nemzeti park), amiert kis konyv es rengeteg adminisztracio jart. VIszont felirtak, hogy merre fogunk menni, mikor jovunk-megyunk, igy nyomunk nem nagyon veszhet.
Holnap indulunk koran reggel, tervek szerint aprilis 5-ig csak gyalogolni fogunk, napi 15-18 km-t, sok satorban alvassal. Ekkor erunk Jomsonba, az Annapurna kor felehez, atmaszva egy 5459 meteres hagon.
Innen dzsippel es gyalog tovabb.... aprilis 13-14en tervezzuk a visszaerkezest Pokharaba.
Majd utolag mindent elmeselek, addig is jelentkezni nem tudok persze, mert az osvenyen bar erintunk sok falut es kisebb varost, viszont ezek a Himalaja volgyeibe zart apro telepulesek, keves vagy zero infrastrukturaval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése