2010. március 10., szerda

Khatmandu - Swayambhunath Stupa (Monkey Temple)



A napot ismet egy finom kaveval kezdtuk (szinte otthoni arakon, viszont otthoni korulmenyek kozott). Ezutan jott az a fejezet, amit szivesen elfelejtenenk mindketten.
Ajandek-feladasi kalvariank ott indult, hogy jol bevasaroltunk olcsonak tuno helyi ajandekokbol, azaz Thankabol, meg fafaragasbol Bhaktapurban. Mikor fel akartuk adni a jol becsomagolt targyakat, kiderult, hogy csak a fovarosbol tudjuk, igy modosult a terv, irany Khatmandu. Kulon a csomagok szallitasara vettunk egy nagy taskat, s a sok cokmokkal bebumliztunk Khatmanduba. Forro meleg, tomeg, csomagok hurcibalasa, majd talaltunk egy olcso vendeghazat.
Lenyeg a mai vegeredmeny: 2 orat toltottunk a postan (miutan elozo nap 1 oran at tudakozodtunk ugyanitt), ami alatt tobb tucat papirt toltottunk ki mind a 6 csomaghoz, becsomagoltuk a csomagokat, majd kiderult, hogy ez nem eleg, a "profi" csomagolokkal is be kell csomagoltatni, akik levarrt huzatba teszik, lepecsetelik kozepkori viaszpecsettel... ujabb papirok, varakozas, idegeskedes... a 6 csomagot vegul 130 euronak megfelelo osszegert adtuk fel, tobbe kerult a posta, mint maga az ajandek!!! orulet. senkinek nem ajanlom a postazast!

Ezutan atsetaltunk a Durbar teren, majd a varos szemettel teleszort folyojan, megebedeltunk (egeszen barati aron, kettonknek 120 rupia volt a boseges ebed) egy csendes kis kulvarosi negyedben (amit mas turista taxival szel at - gondoljuk, mert mi nem lattunk senki feherembert), s felmasztunk a Majom Templomnak is nevezett gyonyoruseges templomegyutteshez. Ami egy dombrol nez az amugy nem tul szep varosra (ill ilyen magassagbol nem szep), meg a tavoli hegyekre. Kozepen egy feher stupa, Buddha szemeivel (sajnos epp tataroztak, igy szep foto nincs rola). Az egeszet makakok raja lakja, amikbol sajnos nem tul sokat lattunk, csak max egy tucatot. A rengeteg apro stupa kozott bordoruhas szerzetesek setalnak, sok nepali hivo imadkozik, s ami sajnos megoli a hangulatot nemileg, az a turistak hada.
Azert kellemes masfel orat el lehet bameszkodni.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése