2010. április 14., szerda

Nepal es a konnyu drogok

Nepal regen, a 70-es evek tajan a hippik melegagya, vagyis fo uticelja volt. Akkor meg baromi olcso volt, turistat lepkehaloval sem lehetett fogni, olyan keves volt (legalabbis a mai szamhoz kepest), igyhat a rasztahaju fu-imadok (meg a nem raszta-hajuak is) Katmanduba es Pokharaba jottek fu-turara. Itt ugyanis a hegyekben vadon tenyeszik a marihuana. Ezt lattuk a trekk alatt. 1000-2000 meter kozti magassagban kiterjedt marihuana-foldek vannak mindenfele, ugy latszik, szereti a fu ezt a klimat. Igy meg a trekk-osvenyen is burjanzik a fu (igaz, az meg kicsi a szureteleshez)...

Allitolag olcson lehet kapni, persze "fu alatt", a fuvet :), mi nem probaltunk venni, de teny, hogy lepten-nyomon kinalgatjak. Itt, Pokharaban es Katmanduban is.

Meg Bakhtapurban ismerkedtunk meg Yan-nal, Pokhara hippi-negyedenek ismert alakjaval, aki egy koreai hippi, s mar 16 eve el Nepalban. O egy fu-kiraly, adott is nekunk egy spanglit a bakthapuri kavezoban, bizonyitando, hogy milyen jo minosegu itt az anyag.
Sajnos a megfelelo alkalomra varva tul sokaig orizgettunk a cigit, s csak tegnap vettuk elo, mire szerintunk kicsit kiszaradt, de mindenkepp vesztett illat-aromajabol. Teny, hogy egy cigitol ketten nem megyunk a falnak, mindenestre nagy boldogan elvezkedtunk felette szallodank teraszarol, mig a tegnap esti tuzijatekban gyonyorkodtunk (ugyanis tegnap volt itt az ev utolso napja, ma mar 2067-et irunk!)
Hatalmas hatasokat nem tapasztaltunk, nemi "jol erezzuk magunkat" kivetelevel, de hat mit varjon az ember egy szal cigitol?

Amugy hippik meg mindig ezrevel vannak. Eleg sok "laza" es "mulaza" nyugati fiatal setal az utcakon, szakadt goncokben, hosszu hajjal, mezitlab, kicsit ugyan evtizedet (es szazadot) tevesztettek, de gondolom, azert ok meg jol erzik magukat.
Meg oreg hippiket is lattunk, 60 ev koruli bacsit hosszu hajjal, tetkokkal, szinten mezitlab... o meg talan visszajott neosztalgiazni?
Itt kulonben latszolag buntetlenul szivjak a spanglikat, minden etteremben van legalabb 1-2 ember, aki fuves cigit sziv reggeli/ebed/vacsi kozben-utan.
Azert tudni kell, hogy Nepalban tilos a fuvel valo kereskedes, es birtoklas, ezert borton jar. Ugyhogy remelem, senki nem forditja le ezt a bejegyzest nepalira... ;)

1 megjegyzés:

  1. ... "kicsi a szüreteléshez", mi?
    Azért csak szedtetek egy kicsit, legalább szuvenírként az itthoniaknak, nem?

    BUÉK Nektek!

    VálaszTörlés