2010. február 4., csütörtök

5 nap az indulásig

25 négyzetméteres párizsi lakásunk kezdi felvenni egy bombatámadás utáni szoba külsejét. Szanaszét hevernek a táskák, polifómok, cipők, zacskók, sátor, hálózsák, gyógyszeres dobozok. Pakolunk.
Vagyis én már elkészültem az első verzióval, de úgy érzem, néhány dolgot kénytelen leszek itthon hagyni, mivel a nagyhátim 13-15 kg-ot nyomhat (mérlegünk nincs, így csak tippelni tudjuk), amihez jön még a fényképezőgépeket és értékeket tartalmazó kisháti a maga 3-4 kilójával.
Próbaképp felvettem mindent a hátamra, s járkálást imitálva a 25m2-en egyre kétségbeesettebb ábrázatot öltöttem. Ugyanis egy rövid, városban megejtett mászkáláshoz (lásd szálláskeresés) még tűrhető a súly, de egy 300 km-eres trekkhez sok. Főleg, hogy átlagos 3000-3500 méter magasságban fogjunk megtenni (s itt nem beszélek arról a 4-5 napról, ami az 5500 méteres hágó megmászása jelent), három héten át legyűrve minden nap 15 km-ert. Caminós tapasztalatomból kiindulva ez a súly nagyon sok ekkora távra. Így most teljes tanácstalanságban állok itt a szoba közepén, azon gondolkodva, hogy mire nem lesz feltétlen szükségem?!
Segítség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése