2010. január 9., szombat

Ismét utazunk!

Ez valami erős drog lehet, aminek hatására nem bírok lecuppanni a hátizsákos kalandokról! :)
Mert nem megy. Hiába állok gyenge lábakon anyagilag, a számítások akkor is beigazolták, hogy menni kell, mert egyszer élünk! Remélhetőleg persze sokáig és (belsőleg is) gazdag életet, de biztos, ami biztos, minden lehetőséget ki kell használni a felfedezésre.
Hogy miért pont a Himalaja, nem tudom. Vagyis sejtem, de ezt nem fogom megosztani a nagyközönség előtt...

Az új úticél India és Nepál, pontosabban a következő útvonal* :

India :
Delhi - Jaipur - Jodpur - Jaisalmer - Amritsar - Srinagar (ha egyáltalán be lehet most menni Kasmirba - ez majd január végén az indiai nagykövetségen kiderül) - Ladakh (Leh)
Nepál:
Bardia Nemzeti Park - Tansen - Pokhara - Annapurna körüli túrák (3 hétnél is tovább) - Bandipur - Ghorka - Kathmandu - Patan - Bhaktapur - Janakpur -
újból India :
Darjeeling és környéke, majd le Varanasi, Agra és végül Delhi.
Delhiből május 13-án indul vissza a gépünk, ami a Föld forgási irányát tekintve a hosszú út ellenére még aznap délután megérkezik Párizsba. :)

Ezt az útvonaltervet még sok minden keresztül húzhatja (egyes részleteit, mint Kasmir és Ladakh), pl. az az infó, hogy az indiai, többszöri belépésre jogosító vízummal a két belépés között 2 hónapnak kell eltelnie. Ha ez így van (ami nagy hülyeség lenne), akkor le kell rövidítenünk az indiai szakaszt. Ez fájdalmas beavatkozás lenne, már annyi szépet olvastam minden helyről, hogy nem tudom, melyik ujjamat harapnám le...
Meglátjuk! A vak is ezt mondta! :) (ahogy apukám szokta mondani)

* az útvonal végül kicsit másképp alakult. a végleges:
India (16 nap): Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Kajuraho - Varanasi - Darjeeling
Nepal (2 hónap): Kakarvitta - Janakpur - Sindhuli - Dhulikel - Baktapur - Katmandu (és környéke) - Bodnath - Gorkha - Bandipur - Pokhara - Annapurna kör trekking - Pokhara - rafting a Kali Gandaki folyón - Tansen - Bardia Nemzeti Park - Mahandranagar (határ)
India (17 nap) : Delhi - repülővel Leh - Ladakh - Kasmir/Srinagar - majd repülővel vissza Delhibe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése